European Neighbours' Day

  • Zašto učestvovati:

o Činite dobro djelo time sto ćete okupiti Vaše sugrađane i udružiti ih oko zajedničkog pojekta.
o Imate priliku da ujedinite sve gradske aktere koji donose odluke (političare, trgovce, medije) oko zajedničkog projekta.
o Postajete inicijator događaja snažne medijske prepoznatljivosti i stvarate prostor za upoznavanja i razmjene prijateljstva među stanovnicima, izvan današnjih poteškoća i sukoba.
o Pridružujete se širokom evropskom pokretu razmjene iskustava, dobre građanske prakse s bratskim gradovima ili gradovima partnerima u našoj mreži.

  • Naša uloga:

o Mi Vam obezbjeđujemo čitav propogandni materijal (informativni materijal, uptstvo za organizaciju, dosije za press, video clip i itd.), kao i stalnu saradnju putem telefona kako bismo vas vodili korak po korak u organizaciji praznika komšija.
o Mi  se obavezujemo da medijski promovišemo događaj na internacionalnom nivou.


  • Vaša uloga:

Na Vama je da se postarate za umnožavanje i podjelu rekamnog materijala koji dobijate od nas
Vi mobilizujete društvene asocijacije, građane, kako biste olakšali organizaciju proslave, naročito kada je u pitanju logistika, podstičući razne inicijative i valorizujući učesnike i pojedinačne akcije.

Kako učestvovati
Potrebno je prijaviti se pri evropskoj koordinaciji u Parizu, kako biste ozvaničili Vaše učešće i slobodno koristili naš logo.
Vaše finansijsko učešće zavisi od broja stanovnika Vašeg grada.